Saturday, October 31, 2009

Love Hurts



Classic piece by Nazareth...Enjoy!

Usahawan Berjaya...



Pak Ngah sebelum berjaya jadi kontraktor merupakan
pengusaha ladang kelapa di Bagan Datok, Perak.
Bersama 'Tomoi' yang telah banyak berjasa
kepada beliau.

Friday, October 30, 2009

Jin's Favourite



Year: 1984
Place: Asrama Jati, ITM, Shah Alam

This is the song that you will hear anytime of the day when you are at Jin's room at ITM.
Sade's velvety vocal and the fluid arrangement make it one of the songs that will really put you on the groove. So, Jin in UK, this one for you mate... Enjoy!

Yesterday Once More



This is a beautiful song, Karen's voice is sweet to the ears and soothes the soul.
Carpenters... Enjoy.

Poco Poco



Lagu ini khas ditujukan kepada Mail dan Aris, dari pengunjung-pengunjung setia Mawar Merah Dangdut dengan ucapan, 'Malam minggu ni, turun tak?, ramai adik adik sedang menunggu'

Sambil menikmati bakso dan kopi, mari kita layan ni...Enjoy!

Posting ke 500 !


MySpaceGraphicsandAnimations.com

Animations provided by MySpaceGraphicsandAnimations.com

Syukur, Alhamdulillah, blog yang dekat dengan hati budak-budak AD telah berjaya sampai ke posting yang ke 500.
Banyak yang telah kita lalui dan berkongsi bersama semenjak ianya dibina sejak April 2009.
Kita telah berjaya untuk mengiratkan kembali persudaraan dan kasih sayang kita dengan berita-berita dan foto-foto nostalgia yang dihidangkan dalam blog ini dan juga blog-blog teman yang lain yang di hubungkan di sini.
Kisah- kisah silam yang manis dan pilu yang menyentuh kalbu, perkabaran terkini antara kita tak kira di mana kita berada. Dan juga pertalian murni yang baru kita jalinkan antara kita keluarga AD.
Melalui blog masing-masing, chat box dan juga ruangan comments dan terkini, face book kita berjaya meneruskan ikatan kasih sayang kita walaupun hanya di alam maya ini, dan menguatkan lagi keinginan kita untuk bertemu secara lahiriah.
Jadi, teman-teman ku, marilah kita teruskan usha luhur kita ini agar ikatan kasih murni antara kita akan terus berkekalan sehingga ke akhir hayat, InsyaAllah.

Yang Benar
Shukri aka Shook aka Lenon budak AD.
30 Oktober 2009

The Potters


Mafia Pottery 1984

foto: cilok dari blog Dekni...ngeee, thanks Dekni.
Ikuti kisah menarik episod 'Orientasi 83' di blog Dekni yang menarik dan semakin mendapat perhatian ini.
Syabas dan terima kasih Dekni...keep it up Sis!

Mamula Moon



Tak perlu berdiri...ngeee...Enjoy

Terang Bulan



Nah! lagi satu...versi kroncong, pun, tak payah berdiri...ngeee
Enjoy!

Mike Ibrahim



Not bad...Enjoy!

Sesungguhnya



Selamat pagi...semoga hari yang lebih bermakna.

Whats Up



Enjoy this!

Thursday, October 29, 2009

Holiday



Nah! layan scorpion lagi... lagu ni dengar malam-malam, layan...
Kat ITm dulu, 'Everyday is a holiday'
Enjoy Bro!

A Song for Dato' Bob in London



Dato' Bob Nazar sekarang sedang berada di Picadilly London.
This is for you Dato, Enjoy!

Three Little Birds




Selamat Petang!
Another one of our favourite.... Lets enjoy it!

Wednesday, October 28, 2009

Dedicated to Bentolo aka Cikgu Ramlan



National anthem buat budak ITM pada tahun 83.
Saya kalau dengar lagu ni, teringat kat sahabat kita Wak Ben.
Beliau akan melakukan aksi miming ala penyanyi rock sambil menghanggukkan kepala dan membetulkan rambut dan menunjukkan tangan kearah penonton seperti sedang membuat pertunjukkan di hadapan beribu penonton .
'We want Ben! We want Ben!'

Hang Tuah Fail SPM

video

Friendship.! ( Selingan )

Hepi Besdey Bro Fendi!


Happy Birthday Bro Fendi!
Terima lah lagu besdey dari Lennon and the gang.
Semoga panjang umur, murah rezki!

Shooks Pick Ulang tayang (Atas bumbung AD)


Ni, foto favourite aku, dari koleksi Don.
Junio, Dua tiga tahun lepas ada lawat aku kat artist colony, masih single, sebelah dia aku lupa nama, (yang mana aku lupa korang tolong lah bagitau) Akip macam Loganathan Alleycat (jangan marah sheikh) Don, Pendi, Ishak (ni pun aku tak pernah jumpa semenjak grad) Fauzi (lagi sorang missing in action) dan Nordin kelate.

Budak AD82 : New Management


Art by: A.Shukri Elias

Teruskan melayari blog favourite BudakAD82!

Wajah Baharu...
Kemesraan Tetap Sama!

*Shook has taken over from Mr Lenon

Artoon kembali lagi!

Nostalgia Don Budak Penang By Don Mclean



Lagu ini saya selalu request untuk Don nyanyi, suara Don amat merdu dan shahdu kalau menyanyikan lagu ini sambil memetik gitar. Sewaktu malam di studio Fine Art, kami akan padam lampu dan membiarkan Don menyanyi sambil kami layan habis... Oh! what a nostalgic memory!
La ni Don tak mau nyanyi dah sebab dia dah beralih ke bidang perfileman di Bollywood. Ranjinikanth tu, dia la!
Anyway... enjoy this beautiful piece by Don Mclean!

Yang ini untuk Bro @riss Gemagong!



Lagu ni Don nyanyi dalam auditorium versi unplugg sewaktu malam orientasi julai 1982, Semoga Tuan Aris sehat dan terhibur hendaknya...
Enjoy!

ASW & Atip's Request (Louisiana Sunday Afternoon)


http://www.youtube.com/watch?v=DAE9Stw2vmU

Sorry guys, the video cant be embedded, but you can view it by clicking the link above.
Its a beautiful song, Hope it will bring back sweet memories for both of you...Enjoy!

Tuesday, October 27, 2009

Shook's Favourite



Never got tired of this piece, love the vocal's harmony...Enjoy!

Di Wajah Mu Ku Lihat Bulan



Terimalah sebuah lagu klasik yang merdu dari Sam Saimun...Enjoy!

Bro Azran AD80 Fine Art



Abang ni saya dah tak jumpa semenjak dia grad pada tahun 84.
Semalam kami chat di chatbox budak AD.
Azran, seorang guru di Kota Baru Kelantan .
Azran sekarang bersama Don dan beberapa teman AD yang lain di Melaka di atas urusan kerja.
Seorang pelukis yang handal dan telah mula melukis potret secara life dari zaman ITM lagi. Azran pernah melukis potret saya dan lukisan itu masih dalam simpanan saya.
Kami begitu gembira bertukar-tukar berita dan berharap dapat bertemu pada masa yang terdekat.
Selamat bertemu kembali Bro Azran.

foto: fb Don. Tq

Nostalgic Sound



Lagu ni sewaktu umur saya sebelas tahun...Enjoy!

Khas Buat Pakngah



Korang layan ni dulu untuk menceriakan pagi nan indah dan shadu ini....Enjoy!

Monday, October 26, 2009

Acciaccatura meets Aint-superwoman



Alhamdulillah berkat kita berblog, maka bertemulah dua jiwa yang halus dan murni.
Ikuti saat saat indah pertemuan dua insan ini yang hanya berkenalan pada mulanya melalui alam maya ini.
Saya tersenyum kegembiraan membaca posting dari Aint-superwoman ini.

Khas Buat Aint-superwoman



Thanks Sis, enjoy this.

Sahabat ku


Waktu : 1983
Tempat : Studio seni halus ITM, Shah Alam.

Banyak yang ingin aku ceritakan mengenai kedua sahabat kita ini, tapi terasa takut, kalau kalau ia akan menyinggung perasaan mana mana pihak, maklumlah, semakin senja ni semakin sensitif rasa masing masing. Yang pasti kasih antara kami tetap jitu walaupun haluan dan keadaan berbeza.
Don budak penang, begitu juga, prihatin dan kasihnya pada sahabat, malah kami masih lagi bertemu samaada secara lahiriah mahupun maya. Orangnya semakin manis dan handsome ala ala Ranjinikanth begitu. Kasih nya Don pada kawan kawan, tak perlu diceritakanlah.
Layari cerita dan foto menarik Don kat Fb nya

Nagesh?
Lahir sebagai Riaz Ahmad Jamil... p.a.u.s.e...
mmm....
sekarang berada di Kelang selangor.
Miss you Nagesh.

Layan ni dulu!

Harap Maaf



Blog under reconstruction
Blog Master under rehabilitation

Wednesday, October 21, 2009

Drawing Marathon

Dah tak berapa ada mood nak cerita lah geng... hangpa tengok foto dah le ye...









































Dulu, Kini & Selamanya

Inilah pasangan rancangan realiti popular 'Sehati Berdansa' untuk musim ini.


Akif & Nora



Mr & Mrs Led



Pakngah & Makngah

Tuesday, October 20, 2009

Elvis Razmal



photoshop by Addi Razmal
foto: Fb Don, TQ

Young


Jeff bersama Don 1986



Jeff bersama Kasran 198?



Jeff bersama Kid 2009


Tahniah Young Jeffery Mohd Idrus

Foto: Fb Don & Rangkas, TQ

Raya Pix - Host



Monday, October 19, 2009

Dari Album Kasran


Kumpulan D'lloyd dengan lagu 'Oh Tak Mungkin'
Rem,Azmi,Rangkas,Ramlan Ros & Fuad


Membuat persembahan ke seluruh pelosok rantau Asia.


Melayan surat dari peminat.

jangan marah nooo...

foto: Fb Rangkas

Sunday, October 18, 2009

Lagi Pic Open House Dato Bob


Ijah, Nana dan Datin


Tuan Haji Mail, Datin, Zerrie, Puan Shila aka Mrs Ben dan anak


Nana, Emma (Datin's Sis),Zed dan Addi


Pok Nik and Mek Nor meeting Hamzah and Tetty


Danial and Najaa


Mek Nor and Mie Paklah in the background


Zara, buah hati Sal dan Addi


Datin datin.

Maaf, terlalu excited berjumpa kenkawan, sehingga tak sempat untuk ambil banyak foto.
Terima Kasih sekali lagi Dato' Bob dan Datin Kam.